Hos oss kan du hyra båt med erfarna skeppare

Stockholms skärgård är en magisk övärld med massor att upptäcka och uppleva. En del skärgårdspärlor kan du dock bara nå från vattnet. Du måste alltså ta båten! Genom Goodsailing kan du hyra båt med skeppare i Stockholm. Det passar både nybörjaren som vill prova på att segla för första gången och den erfarna seglaren som vill ha en avkopplande och skön semester på sjön. Är du en van seglare, men utan erfarenhet av Stockholms skärgård kan det också var bra att ha med en erfaren skeppare ombord.

Segla i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en av världens örikaste skärgårdar. Här finns tusentals öar, holmar och skär, men här finns också många grund. Det innebär att det är ganska svårnavigerat om man inte har vanan och erfarenheten. När du hyr en båt med egen skeppare i Stockholm via Goodsailing får du en trygg och säker upplevelse. Du och ditt sällskap blir en del av besättningen och kan hala segel, skota, styra eller kasta ankare. Ni bestämmer själva hur mycket ni vill hjälpa till.

Säkerheten ombord

Med ombord finns alltid en engagerad, erfaren och professionell skeppare med som minst har behörigheten fartygsbefäl klass VIII. Behörigheten innebär att våra skeppare både har den teoretiska och den praktiska kunskapen som krävs för att få framföra båtarna. Det är alltid skepparen som ansvarar för säkerheten och allas trivsel ombord. Vi ställer höga krav både på våra skeppare och på utrustningen. Ombord finns flytvästar till alla och även vind- och regnställ om det skulle behövas.

Goodsailing drivs av Erik och Suzanne. Erik har seglat i hela sitt liv och är en mycket lugn och lyhörd skeppare. Förutom stor erfarenhet av Stockholms skärgård har Erik också seglat i internationella vatten. Om Erik har lust kan han sätta på sig ett par röda byxor – Han har nämligen korsat Atlanten. Erik undervisar i Fartygsbefäl klass 8 och är även hjärt- och lungräddningsinstruktör.

När du bokar en segling med Goodsailing anpassar ansvarig skeppare seglingsrutten efter gruppens behov och erfarenhet. Skepparen ser till att alla känna sig trygga och att det är en god stämning ombord.

image

Stockholms skärgård har mycket att erbjuda

Vi lägger upp seglingsäventyret efter gruppens önskemål och seglingens längd. Vill ni njuta av en god lunch på en obebodd ö? Ankra vid en naturhamn och ta ett dopp eller besöka en välbesökt hamn som Sandhamn? Vi planerar seglingen tillsammans, men självklart kommer också väder och vind styra en del.

Drömmen om att segla

Vi tar emot bokningar från både stora och små grupper. Är ni ett större sällskap hyr vi in fler segelbåtar med rutinerade skeppare. Vi kan ta med er ut på en härlig dagsutflykt. Perfekt för en möhippa, svensexa eller kick off! Det går också bra att boka en längre segling, från en övernattning till en vecka eller längre. Med mångårig erfarenhet och hög personlig service lovar vi en fantastisk segling i Stockholms skärgård. Varmt välkomna ombord! 

FAQ

Hur mycket seglingserfarenhet behöver man för att segla med Goodsailing?

Du och ditt sällskap behöver ingen seglingsvanan alls. Ombord finns en skeppare som ansvarar för seglingen och säkerheten.

Finns det flytvästar till alla ombord?

Självklart! Säkerheten är mycket viktig när man är ute på sjön. Vi kan också låna ut regnkläder vid dåligt väder.

Vad innebär det att skepparna har minst behörighet klass 8?

Det innebär att våra skeppare är utbildade och certifierade, både när det gäller teoretiska och praktiska kunskaper.