Upptäck Stockholm genom segling

Upplev Stockholms skärgård med oss på Goodsailing. Du får härlig segling, god mat, trevligt sällskap och bad om du vill – helt enkelt ett äventyr i en fantastiskt vacker miljö.

Varför segla i Stockholm?

Segling är ett sätt att se och upptäcka Stockholm på ett alldeles nytt sätt. Det finns över 24 000 öar i Stockholms skärgård. Med våra båtar tar vi oss ut på äventyr i skärgården och upptäcker nya öar och vikar tillsammans med dig och ditt sällskap. Du bestämmer längden på äventyret. En dag? Två dagar? Eller flera dagar? Vi skräddarsyr seglingen efter dina önskemål. På båten finns tio kojer (sovplatser), men kommer du med ett stort sällskap hyr vi in fler båtar och kan då segla med upp till 150 personer.

Vem ska du ta med ut på havet?

Segling i Stockholm passar perfekt för teambuilding, kickoff, konferenser, möhippor, svensexor, familjer, vänner och födelsedagskalas. Det är en härlig aktivitet för alla. Att känna vågornas kluckande mot skrovet och vinden i håret. Bara fokusera på sällskapet, omgivningarna och båten är avslappnande och skapar en fin gemenskap. Känslan när båtens segel tämjer vinden och styr mot en destination en vacker dag är helt oöverträffbar. Om det regnar? Inga problem! Vi har seglarställ att låna ut.

Måste man vara en erfaren seglare för att hänga med?

Inte alls! Vi har kunskapen och erfarenheten och självklart anpassar vi seglingen efter dig och ditt sällskap. Du väljer själv hur aktiv du vill vara ombord. Du får gärna vara med och hissa segel, navigera, skota och styra. Att segla stärker team gemenskapen och kan leda till många oväntade möten och spännande situationer. När du vill koppla av, äta, umgås, njuta och bada tar besättningen hand om båten. Vi har alltid med minst en skeppare ombord med fartygsbefäl klass 8 behörighet.

Säkerheten kommer alltid i första hand. Våra skeppare är utbildade och har lång seglarerfarenhet och ombord finns flytvästar till alla. Känner du dig osäker och kanske till och med lite rädd blir du väl omhändertagen. Du behöver inte ens vara orolig för att bli sjösjuk. I innerskärgården finns inga vågor som gör dig sjösjuk och vi har faktiskt inte haft ett enda tillfälle av sjösjuka ombord. Sjösjuketabletter och -plåster finns så klart ändå alltid ombord.

Upptäck Stockholm genom segling

Sjön suger…

Du kommer att bli hungrig när du seglar! Även om all mat smakar gott på sjön är vi måna om att bjuda på riktigt god mat när du är med oss ombord. Vad sägs om en mustig fisksoppa eller en matig och fräsch sallad med ädelost? I handen kan du få ett glas bubbel, vin och öl. Och när man är ute på sjön vill man ju så klart äta just ute, eller hur? Vi har möjlighet att kapsla in hela sittbrunnen. Det innebär att du och ditt sällskap kan äta och njuta av utsikten och omgivningarna även om det regnar.

4 anledningar att välja segling i Stockholm med Goodsailing

  • en segelbåt kan ta dig till platser du annars inte skulle få se och uppleva
  • segling är en perfekt kombination mellan aktivitet och avkoppling
  • du får en trygg och säker segling – vi har kunskapen och erfarenhet
  • du får härliga minnen och fin gemenskap.

Upptäck allt vad skärgården har att erbjuda

Segling i Stockholm med Goodsailing Sweden AB är en mycket uppskattad upplevelse. Det är en perfekt aktivitet för teambuilding, kickoff och konferens eller för vänner och familjer. Vi utgår från Vaxholm eller Strandvägen i centrala Stockholm och segelturen kan ta oss till bland annat Stavsnäs, Grinda och Sandhamn. På båten tar Erik och Suzanne och deras duktiga besättning hand om dig och ditt sällskap. Kontakta oss gärna för mer information.

 

FAQ

Hur stor är risken att bli sjösjuk vid segling i Stockholm?

I skärgården finns inte tillräckligt stora vågor så risken för att bli sjösjuk är mycket liten. Ingen har än så länge blivit sjösjuk på våra båtar men självklart har vi alltid ett skeppsapotek ombord med sjösjuketabletter och plåster.

 

 

Måste man kunna segla?

Du behöver ingen tidigare seglingserfarenhet. På segelbåten finns utbildade skeppare som tar hand om allt om ni vill och ansvarar för säkerheten.

 

 

Var börjar och slutar seglingen?

Vi kan till exempel hämta upp er i Vaxholm, Djurönäset eller Strandvägen och sedan seglar vi den tid vi har avsatt.
Ska ni vara på ett visst ställe en viss tid ser vi till att vara där i tid.